24nov 2024
Heel je moederwond

Nieuw Vrouwelijk Leiderschap
Leiden

Je succes ligt in de ogen van je moeder, zei de wijze systemisch werker Wibe Veenbaas. Hij bedoelde daarmee dat hoe jouw moeder naar jouw keek 100% van belang is bij jouw huidige succes in het vormgeven van je leven.

Je moeder is jouw poort geweest via wie je op deze wereld bent gekomen, bent gevoed en begeleid in je ontwikkeling naar volwassenheid. Je moeder kon je daarin geven wat ze had en meer niet. Door allerlei omstandigheden is dit niet altijd geweest wat jij nodig had. Vaak zijn we niet in onze volledigheid, behoeften en verlangens gezien en erkend.  Als kind interpreteren we dit vaak naar een gevoel van ‘niet goed genoeg zijn’, ‘er is iets mis met mij zijn’, ‘niet gezien voelen’ of ‘afgewezen voelen’. Het laatste wat we zullen doen als kind is onze moeder afvallen, want die hebben we hard nodig om te overleven.

Het kan dus zijn dat jij je als kind niet welkom voelde met alles wie je bent. Het kan daardoor heel goed zijn dat je in je volwassen leven nog altijd niet de toestemming, veiligheid of ruimte voelt om wel helemaal je eigen behoeften en verlangens te mogen uiten en volgen. Vaak ontstaat er ergens diep binnenin een gevoel van ‘tekort’, een tekort aan liefde of een gevoel van ‘er is iets mis met mij’. Onder dit tekort vinden we de Moederwond. De moederwond is die plek waar we de pijn voelen van dit tekort aan liefde, de pijn waarover we de overtuiging hebben gecreëerd dat we niet goed genoeg zijn om onze verlangens vervuld te zien, dat er iets mis met ons is waardoor we die liefde niet verdienen.

Voor vragen neem contact op met Martine op 0633290336.

Informatie

24 nov 2024
10.30 - 16.00
95,00
Minimaal 3 deelnemers.
Maximaal 8 deelnemers.

Waar?

Leiden
Hoge Rijndijk 28
2313 KJ Leiden

Contact

Heel je moederwond